Mako SmartRobotics ™

Pròtesis articulars

La col·locació de pròtesis articulars es un dels procediments mes comuns de la cirurgia ortopèdica.

Amb aquesta nova tecnologia, que uneix la precisió de les imatges, realitzades amb un TAC de última generació a la planificació preoperatoria i l’ajuda a la cirurgia que proporciona l’us del robot, els doctors de actua volen aconseguir un major nivell de precisió per assegurar el millor resultat possible en les seves intervencions.

Un cop fet l’estudi per TAC s’obté un model exacte en 3D de l’articulació, sobre el que es planifica la cirurgia, es decideix la mida i la posició exacta de col·locació de l’implant per reconstruir exactament la articulació afectada.

Mako SmartRobotics ™

Mako SmartRobotics ™ és la tecnologia més avançada en cirurgia robòtica intel·ligent aplicada a las cirurgies de pròtesis de maluc i genoll.
Aquesta tecnologia desataca per:

Una major precisió en la decisió de la mida i el posicionament de la pròtesi, per la planificació preoperatoria basada en una reconstrucció 3D de l’articulació feta amb l’estudi TAC, que ens donará un coneixement exacte de l’anatomia de cada pacient abans de entrar a quiròfan.

Mes preservació òssia i de parts toves: la planificació preoperatoria fa que reduïm al mínim la zona de l’os que ressecarem, i l’ajuda durant la cirurgia evitara la lesió dels teixits del costat, doncs la guia haptica del robot nomès permet que es talli la zona d’os que hem planificat, amb una precisió inferior a 0,5 mm.

La experiència clínica amb l’ús es amplíssima, després de prop de 20 anys i mes de 500.000 pròtesis implantades a tot el món.

Beneficis

Els beneficis que la aplicació d’aquesta tecnologia aporta al pacient son nombrosos:

S’escurça el temps de la cirurgia, donat que tota la planificació ja es fa prèvia a la mateixa mitjançant l’estudi per TAC.

Per l’anterior esmentat, el sagnat durant la cirurgia es menor, disminuint la necessitat de transfusions.

La major precisió en la col·locació de la pròtesi fa que es pugui començar mes precoçment la fisioteràpia, el que disminueix la seva durada.

La ferida quirúrgica és més petita, al no dependre de les referencies anatómiques per la col·locació de l’implant.

De la mateixa manera, el dolor postoperatori també es veu disminuït, havent-hi una menor necessitat d’analgèsics.

Què és l’artrosis de genoll?

L’articulació del genoll es mou fàcilment perquè està coberta per una superfície tova anomenada cartílag articular. En un genoll amb artrosi, aquest cartílag articular està malmès, cosa que pot fer que l’articulació es quedi rígida i generi dolor, a més de reduir, sovint, el seu rang de moviment.

L’artroplàstia total de genoll és, probablement, la cirurgia ortopèdica amb més taxa d’èxit i produeix una gran satisfacció tant per al pacient com per a l’equip mèdic. Ajuda de manera considerable a millorar la funció, eliminar el dolor i proporcionar una millor qualitat de vida als pacients afectats de greus alteracions degeneratives en aquesta articulació.

Què és l’artrosis de meluc?

L’articulació del maluc es mou fàcilment perquè el cap a la part superior de l’os de la cuixa (fèmur) i la base de l’articulació del maluc (l’acetàbul) estan coberts per una superfície llisa anomenada cartílag articular.

Quan el tractament conservador no és suficient i la funció del maluc es deteriora, l’artroplàstia amb una pròtesi total de maluc és un tractament que ha demostrat molt bons resultats.

Elimina el dolor i torna l’amplitud de moviment de l’articulació amb una vida plena i satisfactòria.

Un dels aspectes més difícils de la cirurgia de reemplaçament articular és col·locar els components protètics en la millor alineació possible perquè encaixin i funcionin sense problemes.

El braç robòtic proporciona retroalimentació tàctil, visual i auditiva per ajudar el cirurgià a aconseguir l’orientació desitjada, i això millora l’estabilitat i la mobilitat.