Cirugia

Cirurgia - Actua Girona

Cirugia

La Cirurgia esportiva és una de les grans especialitats d’ACTUA Serveis Mèdics realitzant-se un volum global de mil intervencions quirúrgiques a l’any per un equip mèdic encapçalat pels Drs. Josep Maria Centenera i Marc Tey.

Al nostre centre intervenim cada any mitjançant l’artroscòpia unes dues-centes lesions de meniscs o problemes degeneratius de l’articulació del genoll. Dins del camp de la medicina esportiva tractem aproximadament unes 100 lesions de lligament encreuat anterior, fem també molta cirurgia d’espatlla, unes 100 cada any, pròtesi de genoll, de maluc, d’espatlla, cirurgia del peu, cirurgia de mà i compten amb un bon nombre d’especialistes de cada unitat. Aproximadament, el 50% del que fem son lesions derivades de la practica esportiva.

Moltes d’aquestes intervencions es fan amb anestèsia epidural i el pacient pot veure al monitor de televisió la intervenció que se li està fent i pot comentar amb el cirurgià els detalls, Cada vegada es realitzen mes cirurgies ambulatòries. S’operen al matí i el mateix dia i poden anar a dormir a casa seva. És molt bo perquè desmitifica el tema d’allò que t’operen i has d’estar dies a la clínica. Això encara angoixa més a la gent. Aquest fet psicològic ajuda molt.